Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies.
pexels-photo-209640.jpg

Stängd: Vi söker generalsekreterare

Transparency International Sverige (TI Sverige) är en oberoende ideell organisation som tillsammans med ytterligare ett hundratal nationella avdelningar världen över ingår i världens ledande antikorruptionsorganisation - Transparency International.

TI Sverige arbetar i Sverige med att bedriva en bred informationsverksamhet och opinionsbildning för att sprida kunskap om korruption och dess skadeverkningar och verka för ökad transparens, integritet och ansvarsutkrävande.


Givet en ökad efterfrågan på TI Sveriges medverkan i samhällsdebatten och det breda antikorruptionsarbetet söker vi nu en generalsekreterare som ska leda och utveckla verksamheten.

Generalsekreteraren är ytterst ansvarig för den operativa verksamheten, vilket innefattar bland annat personalansvar för ett litet kansli i Stockholm. Generalsekreteraren arbetar strategiskt och målinriktat i nära dialog med styrelsen och i enlighet med gällande strategier, uppsatta mål och uppdrag. Generalsekreteraren omsätter vision och uppdrag till operativ verksamhet. Generalsekreteraren rapporterar till styrelsen och bär inför styrelsen resultatansvar. Är detta du?

Du representerar TI Sverige och ansvarar för den externa kommunikationen och påverkansarbetet. Du utvecklar och effektiviserar den operativa verksamheten. Du ansvarar även för att leda kansliet, inklusive volontärer och projektanställda, och svarar för samverkan i Transparency Internationals internationella nätverk. Som ledare har du:
• goda ledaregenskaper, social förmåga och är en skicklig kulturbyggare
• förmåga att inspirera och entusiasmera styrelse, medlemmar och andra intressenter
• förmåga att planera, projektleda, samordna och delegera för att nå uppsatta mål
• hög kommunikativ förmåga
• förmåga att skapa och stärka nätverk och kontakter

Vi söker en person med:
• tidigare chefserfarenhet
• tidigare erfarenhet av internationellt arbete och av arbete i den ideella sektorn
• tidigare erfarenhet och kunnande inom området antikorruption
• utbildning relevant för tjänsten där ekonomi, juridik, samhällsvetenskap och kommunikation samt erfarenhet att leda projekt är viktiga delar
• mycket god förmåga att uttrycka sig såväl muntligt som skriftligt på svenska och engelska
• god administrativ förmåga för att planera och följa upp verksamheten
• ett brett kontaktnät, såväl nationellt som internationellt

Meriter är ytterligare språkkunskaper och tidigare arbete inom Transparency International.

Tjänsten är på deltid (60%) och tidsbegränsad till två år från tillträdesdatum. Möjlighet till förlängning finns. Tillträde sker efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan till jobb@transparency.se senast den 15 januari 2023. Vänligen bifoga CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Claes Norgren, styrelseledamot, på 070-214 80 52 eller e-post.

Ovan finns även tillgängligt som pdf.

Följ oss

Vill du veta mera?