Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies.
road-220058_1280.jpg

VI SÖKER KORDINATOR FÖR NATIONELL STÖDLINJE

TI Sverige har beviljats medel av Arbetsmiljöverket under 2023 för uppstart av en nationell stödlinje som riktar sig till privatpersoner som är i behov av information och stöd i frågor som gäller visselblåsares rättigheter och skyldigheter i den offentliga, privata eller ideella sektorn. Nu söker vi en person som är kommunikativ, innovativ och pedagogisk som ska ansvara för att utveckla och koordinera den nationella stödlinjen. Koordinatorn omsätter och utvecklar existerande projektplan till operativ verksamhet.

Du är en del av TI Sveriges kansli och rapporterar till generalsekreteraren. Till stöd finns även en rådgivningsgrupp bestående av experter inom bland annat visselblåsning, journalistik och juridik. Stödlinjen kommer att, inledningsvis, främst bemannas av volontärer där koordinatorn har en viktig roll som handledare.

I arbetet ingår bl.a. att: identifiera, utvärdera och sjösätta tekniska lösningar för kommunikation och dokumentation; utveckla informations- och rådgivningsmaterial; identifiera, engagera och utbilda volontärer; ge rådgivning och information till privatpersoner samt säkerställa stödlinjens långsiktiga drift.

Vi söker en person som har:
• dokumenterad erfarenhet från projektledning, eller koordinatorsuppdrag, med budget- och rapporteringsansvar
• utbildning relevant för tjänsten, inom juridik, samhällsvetenskap, offentlig förvaltning eller kommunikation
• goda ledaregenskaper och social förmåga
• dokumenterad erfarenhet av att leda volontärer eller annat engagemang i ideell verksamhet
• mycket god förmåga att uttrycka sig såväl muntligt som skriftligt på svenska och engelska

Meriterande är erfarenhet från arbete med visselblåsning, antikorruption eller internationella organisationer.

Tjänsten är på deltid (50%) och tidsbegränsad till 31 december 2023. Eventuell förlängning baseras på tillgänglig finansiering. Arbetsplats är på TI Sveriges kansli i Stockholm, men möjlighet till hybridarbete finns.

Välkommen med din ansökan till jobb@transparency.se senast den 26 mars 2023. Vänligen bifoga CV och personligt brev. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ulrik Åshuvud, generalsekreterare, på 070-618 71 04 eller ulrik.ashuvud@transparency.se.

Intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Följ oss

Vill du veta mera?