Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies.

Business Integrity Forum

Integritet, transparens och motverkande av korruption är av central betydelse för företags verksamhet. Det är en ständigt pågående process att utveckla och förbättra rutiner, utbilda medarbetare i integritetshöjande metoder samt att följa upp genomförandet. Många företag har funnit att det är fördelaktigt att aktivt samarbeta med andra ledande och välrenommerade organisationer beträffande korruption och integritet. Det finns flera anledningar till ett samarbete, bland annat att stödja och stärka sina egna interna funktioner och att få tillgång till extern expertis och verktyg.

TI Sverige erbjuder, sedan 2011, ett näringslivsforum för svenska företags antikorruption- och transparensarbete. Vi riktar oss till svenska storföretag som är verksamma internationellt, inte sällan i regioner med medium till hög korruptionsrisk.

Ett deltagande i TI Sveriges näringslivsforum - Business Integrity Forum – visar ett tydligt ställningstagande och engagemang i arbetet mot korruption.

Medlemmar i näringslivsforumet erbjuds bl.a. följande:

* Fyra (4) rundabordsmöten/seminarier per år med speciellt inbjudna ämnesexperter och -utövare
* Expertrådgivning av TI Sverige om tillgängliga verktyg (implementering, uppföljning och utvärdering) framtagna av Transparency International - enligt överenskommelse
* Möjlighet att delta i internationellt erkänd benchmark

Medlemskap i Business Integrity Forum

TI Sweden Framework for Business Integrity Forum
(uppdaterad juni 2023)
TI Sweden Anti-Bribery Checklist (ABC list)
(uppdaterad april 2023)
Informationsblad om TI Sveriges Business Integrity Forum

Årsavgiften för medlemskap i vårt näringslivsforum är för närvarande 60 000 kronor, exklusive moms. Ett medlemskap i näringslivsforumet innebär inte medlemskap i föreningen Transparency International Sverige.

Följande företag är medlemmar i Business Integrity Forum:

Skanska Group
Siemens
Atlas Copco
EssityNCC
Svensk Exportkredit (SEK)Stora EnsoVolvo CarsHandelsbankenSKF
VattenfallAstra ZenecaLantmännenHusqvarnaTelia Company
LKABBillerudSSABBonavaEpiroc
ScaniaFortum SverigeAFRY AB

Kontakt och mer information

TI Sveriges kansli

TI Sveriges Donationspolicy

Följ oss

Vill du veta mera?