Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies.
visby-644587_1920.jpg

TI Sverige i Almedalen

För fjärde året i rad anordnar AmCham Sweden, Institutet Mot Mutor och Transparency International Sverige Tillsammans mot Korruption i Almedalen, en plattform där såväl privata som offentliga aktörer samlas under en dag för att dela positiva exempel i kampen mot korruption. I år kommer dagen att genomföras under torsdagen den 5 juli i Spegelsalen på Clarion Hotel Wisby.

Programmet består av seminarier och debatter om bland annat AI och blockkedjor, etiska dilemman, hållbar handel och effektivt antikorruptionsarbete. Dagen inleds med debatt om och med riksdagspartierna och deras arbete mot korruption. Debatten baseras på TI Sveriges enkät som genomförts tidigare under året och som kommer att publiceras inom kort. Civilminister Ardalan Shekarabi kommenterar enkätresultatet och debatten senare under dagen samt ger sin syn på vilka åtgärder som behövs för att främja transparens, ansvarsutkrävande och integritet.

Programmet den 5 juli (alla pass är 45 minuter, om inget annat nämns):
09.00:  Vad gör de politiska partierna för att bekämpa korruption?
10.00: Är jag korrupt? Dilemmadiskussioner på scen
11.00: Hur kan man effektivisera antikorruptionsarbetet i samhällsbyggnadsbranschen?
12.00-12:30: Hur arbetar regeringen mot korruption? - med civilminister Ardalan Shekarabi
13.00: Blockkedjan och AI – ökad transparens eller nya gömställen?
14.00: Etiska dilemman på komplexa marknader – vad kan uppstå och hur ska man agera?
16.00: Mot korruption för hållbar handel

Representanter från TI Sverige finns på plats i Almedalen och vi kommer gärna och pratar om transparens, etik och antikorruption i såväl offentlig som privat sektor. Kommer ni att diskutera lobbying, partifinansiering, offentlig förvaltning, korruptionsrisker i kommunerna, antikorruptionsarbete i näringslivet, eller visselblåsning - eller något annat intressant? Hör gärna av er till oss!

Följ oss

Vill du veta mera?