Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies.
mic-1132528_1920.jpg

Följ offentliggörandet av Årets Visselpipa 2021

Årets Visselpipa 2021

Visselblåsare är några av samhällets hjältar. Genom att avslöja maktmissbruk – såsom korruption – hjälper de till att både offentliga och privata resurser används på det sätt de är avsedda för.

Visselpipor kommer i olika former, men gemensamt för dem alla är att de vågar avslöja maktmissbruk och oegentligheter – ofta på bekostnad av sin egen trygghet eller säkerhet, till fördel samhället i stort.

Under hösten har vi tagit emot nomineringar till TI Sveriges utmärkelse Årets Visselpipa 2021. TI Sveriges styrelse har nu tagit beslut om vem eller vilka som kommer att ta emot utmärkelsen. Bland tidigare mottagare finns de fyra läkare som visslade om Macchiarini-affären och de som rapporterade om IT-skandalen på Transportstyrelsen.

Offentliggörandet äger rum idag den 25 november 2021 kl. 14 online över Zoom. Websändningen är öppen för alla intresserade och pågår c:a 30 minuter.

Varmt välkommen!

Följ oss

Vill du veta mera?