Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies.
calendar-660670_1920.jpg

Biståndet och korruptionen

Inbjudan till seminarium: 20 mars

Korruption är i många länder ett allvarligt utvecklingshinder. Sverige har länge betonat vikten av att arbeta mot korruption i biståndet. Biståndet måste kunna stötta ett långsiktigt förändringsarbete för att bygga en rättsstat med en ansvarstagande offentlig förvaltning som inte kräver mutor av sina medborgare, där företag har integritet och där civilsamhället agerar mot korruption.

Men hur ser vägen dit ut? Hur kan man bedriva ett effektivt utvecklingssamarbete i länder som genomsyras av korruption utan att göda eller falla offer för korruptionen? Vad kan biståndets aktörer göra för att minska alla former av korruption och mutor?

Föreningen för Utvecklingsfrågor (FUF) och Transparency International Sverige (TI Sverige) bjuder in till en diskussion om dessa frågor. Seminariet inleds med en presentation av hur svenska biståndsländer rankas på Transparency Internationals korruptionsindex.

Anmäl dig här!

Följ oss

Vill du veta mera?