Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies.
mic-1132528_1920.jpg

Årets Visselpipa 2021 för larm inom vården under pandemin

Årets Visselpipa 2021 - för larm inom vården under pandemin

Den medicinska sekreteraren Ingrid Leirnes och vårdbiträdet Stine Christophersen får ta emot utmärkelsen Årets Visselpipa 2021, som delas ut av Transparency International Sverige.

Motiveringen lyder:

Utmärkelsen Årets Visselpipa 2021 går till Ingrid Leirnes och Stine Christophersen som, i sina respektive roller som medicinsk sekreterare och vårdbiträde, har visat prov på stort civilkurage och mod genom att avslöja allvarliga missförhållanden i vården. Båda pristagarna utsattes för repressalier när de – efter upprepade försök att uppmärk-samma respektive arbetsgivare på brister i patientsäkerheten under Covid-19-pandemin – valde att offentligt kritisera sina arbetsplatser.

Trots det höga personliga pris de båda pristagarna har fått betala för sina insatser har detta inte hindrat dem från att driva frågan vidare och stå upp för rätten till en god och säker vård för alla – liksom för den för demokratin viktiga meddelarfriheten.

Utdelning av utmärkelsen Årets Visselpipa 2021 skedde i dag, den 25 november, vid en webbsänd ceremoni under eftermiddagen. (Sändningen börjar c:a 8 minuter in i filmen)

Presskontakt:
Ulrik Åshuvud,
Ordförande,
Transparency International Sverige
070-618 71 04

Lotta Rydström,
Exekutivsekreterare
Transparency International Sverige
072-744 55 58

Följ oss

Vill du veta mera?