Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies.
road-220058_1280.jpg

Vill du praktisera hos oss?

En praktik vid TI Sverige ger dig möjlighet att engagera dig såväl i lokala frågor, som politikers integritet eller svenska företags arbete med antikorruption, som i globala diskussioner, som transparens i klimat- och miljöfrågor eller internationella konventioner inom antikorruption.

Du kommer även att, förutsatt att vi får fortsatt finansiellt stöd, bidra till vårt arbete med en nationell stödlinje för visselblåsarfrågor.

Tillsammans tar vi fram ett projekt som du självständigt, med stöd från oss, driver och genomför. Det kan vara en kartläggning, en intervjustudie, en rapport, utbildningsunderlag eller förslag till kampanjer inom någon eller några av våra intresseområden.

Utöver detta ingår förutom omvärldsbevakning, kommunikation, informationsinsamling, även planering och koordinering av samt medverkan i möten, seminarier, rapportlanseringar, medlems- eller nätverksträffar, projektspecifika aktiviteter eller andra utåtriktade aktiviteter. Vi driver bl.a. nätverk för svenska storföretag som alla är aktiva inom affärsetik och för investerare i syfte att bidra till ansvarsfulla investeringar. Vi samarbetar med bl.a. myndigheter, företag och intresse- och branschorganisationer – såväl i Sverige som internationellt. Med andra ord, du får vara med i många olika sammanhang.

Som praktikant hos TI Sverige förutsätter vi att du har ett stort samhälls- eller hållbarhetsintresse men du behöver inte vara insatt i korruptionsfrågorna.

Du bör ha en pågående akademisk utbildning, men du kan vara blivande jurist, samhällsvetare, ekonom, statsvetare, ingenjör eller kommunikatör.

Svenska är vårt arbetsspråk och vi förutsätter att du talar och skriver mycket god svenska. Vi är del av en internationell organisation så engelska i tal och skrift är en förutsättning för att tillgodogöra sig praktiken. Behärskar du andra språk är det såklart ett plus.

Har du intresse för eller tidigare erfarenhet av arbete mot korruption? Är du aktiv inom en förening och/eller intresserad av föreningsverksamhet? Har du bott eller studerat i ett annat land än Sverige? Är du intresserad av att skriva och att kommunicera eller att ta fram snyggt kommunikationsmaterial?

Vårt kontor finns på Södermalm i Stockholm, men vi arbetar flexibelt vilket gör att du har möjlighet att arbeta på distans under delar av praktiken.

Ansökan sker via Föreningen för utvecklingsfrågor (FUF).

Följ oss

Vill du veta mera?