Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies.
world-1264062_1920.jpg

Transparency Internationals årsmöte

Vid Transparency Internationals årsmöte den 15-17 november i Berlin möttes representanter från över hundra nationella avdelningar för att gemensamt diskutera och besluta om TI:s styrning, struktur och fokusfrågor. Årsmötet beslutade bland annat att införa ett internationellt råd som består av externa experter, och nuvarande individuella medlemmar, som bland annat kan bidra med rådgivning i fokusfrågor. En viktig fråga som diskuterades var Transparency Internationals vision och globala strategi för de kommande åren då den nuvarande strategin gäller till och med 2020.

Med anledning av flera uppmärksammade korruptionsfall i de länder som placerar sig i toppen av TI:s korruptionsindex, Corruption Perception Index, uttalade sig de nordiska avdelningarna gemensamt att både offentlig och privat sektor i dessa länder behöver stärka sitt antikorruptionsarbete och förhindra att länderna exportera korruption. Vid årsmötet valdes också tre nya ledamöter till TI:s internationella styrelse: Eka Gigauri från Georgien, Linda Ofori-Kwafo från Ghana och Francois Valerian från Frankrike.

Följ oss

Vill du veta mera?