Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies.
visby-644587_1920.jpg

TI Sverige i Almedalen 2019

För femte året i rad anordnar AmCham Sweden, Institutet Mot Mutor och Transparency International Sverige Tillsammans mot Korruption, en plattform där såväl privata som offentliga aktörer samlas under en dag i Almedalen för att dela positiva exempel i arbetet mot korruption. I år kommer dagen att genomförs dagen den 4 juli vid Best Western Strand Hotel, Strandgatan 34 i Visby.

Programmet består av intervjuer, kortare seminarier och debatter om bland annat karteller, storägares ansvar, vikten av etisk arbetsplats, vad som händer efter en ”kris” och om modiga visselblåsare. Besökare och publik får även chansen att under hela dagen diskutera antikorruption med representanter från samtliga deltagande organisationer då ett loungeområde finns i nära anslutning till programaktiviteterna och seminarieutrymmet.

Programmet den 4 juli:
09.00 Det glömda målet i hållbarhetsagendan
10.00 Karteller i offentlig upphandling - så stärker vi arbetet mot korruption
10.30 Ny uppgiftsskyldighet till Skatteverket - hur påverkas tilliten till samhället
11:10 Storägares ansvar och möjligheter att hålla korruptionen borta
12.45 Etisk arbetsplats eller löneökning - vad väljer du?
13:40 Vad gör regeringen för att förebygga korruption i utrikeshandeln?
14:00 På andra sidan krisen
14:25 Redovisning och revision för att hindra korruption
15.00 Blir jag korrupt i Almedalen?
15.50 Ska det krävas mod för att visselblåsa?

Hela programmet finns tillgängligt här! Mer information kommer löpande på tillsammansmotkorruption.se!

Representanter från TI Sverige finns på plats i Almedalen och vi kommer gärna och pratar om transparens, etik och antikorruption i såväl offentlig som privat sektor. Hör gärna av er till oss för mer information om vad vi kan bidra med!

Vad är Tillsammans mot korruption?
Tillsammans mot Korruption är ett initiativ som samlar privata och offentliga aktörer i det positiva arbetet mot korruption. Det är en plattform för att dela goda exempel, öka medvetenheten och stötta i arbetet mot korruption. Tillsammans mot Korruption samarrangeras sedan 2014 av Institutet Mot Mutor, American Chamber of Commerce in Sweden och Transparency International Sverige tillsammans med ett antal samarbetspartners. Samarbetspartners 2019 är EY, FAR, Konkurrensverket, PwC och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).
Resources

Följ oss

Vill du veta mera?