Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies.
stop-shield-traffic-sign-road-sign-39080.jpg

TMK2021: Välkommen till en halvdag mot korruption

Att korruption utgör ett hot mot olika samhällsutmaningar är ingen hemlighet. Men på vilket sätt kan korruption vara ett hinder för hållbar utveckling? Och hur viktigt tycker studenter att hållbarhet och etik på arbetsplatser är? I kristider ökar risker för korruption. Hur påverkar pandemin riskerna inom hälsosektorn? Hur ser man till att processer runt vaccineringen genomsyras av transparens?

Den 19 maj bjuder Tillsammans mot Korruption in till en fullspäckad halvdag där olika experter, under tre pass, kommer att ta sig an dessa frågor. Samtalen hålls på svenska, med undantag för panelsamtalet om hållbar utveckling som delvis hålls på engelska.

Fler talare kan tillkomma. Webinariet är kostnadsfritt.

Anmäl dig senast den 17 maj 2021. Anslutningslänk skickas ut dagen innan till alla som anmält sig inom utsatt tid.

Varmt välkomna!

Program

Det dolda hotet mot hållbar utveckling
Såväl hållbarhetsarbete som lagstiftning förändras i takt med nya krav och förväntningar. Korruption är ett av de främsta hindren för att uppnå hållbar utveckling. Hur ser kopplingen ut till t.ex. mänskliga rättigheter, miljö och skäliga arbetsvillkor? Och hur kan denna relation påverka organisationers strategiska hållbarhetsarbete?

Ariel Meyerstein, Senior Vice President, Corporate Sustainability, Citi
Cecilia Ekholm, ambassadör för hållbart företagande, Utrikesdepartementet
Isis Sartori Reis, Programme Officer, Raoul Wallenberg institutet
Sussi Kvart, rådgivare och styrelsearbetare
Hayaat Ibrahim, tf. generalsekreterare, Institutet Mot Mutor (moderator)


Hur viktigt är hållbarhet och etik för studenter?
Undersökningar visar att allt fler studenter strävar efter att arbeta för en arbetsgivare som bidrar till samhället – genom fokus på miljö, klimat eller mänskliga rättigheter. Men hur ser de på frågor som transparens, integritet och ansvarsutkrävande? Kan man t.ex. tänka sig att jobba för ett företag som åkt fast för mutor? Och vad inkluderas egentligen i begreppet "hållbarhet"?

Emma Stenström, docent vid Handelshögskolan i Stockholm
Samtalsledare: Hayaat Ibrahim, tf. generalsekreterare, Institutet Mot Mutor och Lotta Rydström, exekutivsekreterare, Transparency International Sverige


Vaccinkampen – grogrund för korruption
Tillgång till vaccin är en fråga som är aktuell för de allra flesta – både lokalt och globalt. Det sätter press på bl.a. läkemedelsbolag, vårdansvariga och politiker. Frågan är hur man ser till att upphandling, leverans och vaccinering sker på ett säkert och transparent sätt. Påverkar pandemin risken för korruption inom hälsosektorn – nu och i framtiden?

Jacob Lund, kommunikationsdirektör, AstraZeneca
Ulrika Björksten, redaktionschef, Vetenskapsradion
Ulrik Åshuvud, ordförande, Transparency International Sverige (moderator)

Följ oss

Vill du veta mera?