Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies.
pexels-photo-101808.jpg

Välkommen Melissa - senior rådgivare

Melissa Cederqvist Njihia tillträdde rollen som Senior Advisor Vaccines Advocacy den 16 augusti. Hon ansvarar för att bland annat myndigheter, multi- och bilaterala organisationer på global och regional nivå kan dra nytta av erfarenheter och lärdomar från projektet och förespråka att en transparent och rättvis vaccination mot Covid-19 främjas på global och regional nivå. Melissa är Transparency International Sveriges kontaktperson för projektet och leder kontakten med och rapporteringen till Utrikesdepartement.

Melissa har en Masters i barn- och mödrahälsa från Uppsala Universitet och har tio års erfarenhet med att arbeta med hälsa och hälsosystemsutveckling från länder som USA, Uganda, Kenya, Ghana, Malawi och Sverige. Hon har arbetat med hälsosystemsutveckling och sjukdomsutbrott som Ebola och Marburg Virus Disease med UNICEF i Uganda de senaste fyra åren och har erfarenhet av att jobba nära givare, multilaterala organisationer såsom FN samt myndigheter på internationell, nationell och subnationell nivå. Innan UNICEF, arbetade Melissa med civila samhället i bl.a. ett projekt fokuserat på digitalisering av insamling av data inom civil registration vital statistics (CRVS) och i den privata sektorn med globala kliniska prövningar inom läkemedelsindustrin samt som medgrundare till en internationell hälsoinnovationsorganisation med fokus på unga.

Melissa når du genom att e-posta.

Följ oss

Vill du veta mera?