Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies.
mic-1132528_1920.jpg

TILLSATT: Vi söker volontärer!

Vill du vara del av en stödlinje för visselblåsning? Vi på Transparency International Sverige håller på att starta en stödlinje för visselblåsning och söker nu volontärer till vår verksamhet. Stödlinjen beräknas komma igång i månadsskiftet september-oktober. Som volontär har du en unik möjlighet att stötta visselblåsare, men också att vara med och forma verksamheten från start.

Som volontär på Stödlinjen för visselblåsning bistår du individer med information och stöd. Ditt främsta ansvarsområde är att svara på frågor som kommer in via e-post och formulär, men du ska också vara beredd att svara i telefon. Du svarar på frågor rörande bl.a. visselblåsarlagen, rapporteringskanaler och visselblåsares rättigheter och skyldigheter. Att visselblåsa kan vara en påfrestande process där man kan känna sig ensam, så en annan del av ditt uppdrag kan vara att bara lyssna och ha ett vägledande samtal.

Utbildning
Utbildning inför uppdraget sker i september och du kommer även att få kontinuerlig handledning. Utbildningen sker på plats på vårt kontor i Stockholm. Vid behov kan vi stå för eventuella resekostnader.

Vi önskar att du:
- Är en god lyssnare
- Vill utvecklas och lära dig nya saker inom området
- Kan engagera dig i snitt 4–6 timmar i månaden
- Har möjlighet att vara med på fortbildning och möten
- Har max 2 timmars resa till Stockholm
- Studerar på eller har en examen från universitet/högskola, gärna med juridisk- eller statsvetenskaplig inriktning
- Har dokumenterat goda kunskaper i svenska och engelska.

Vad du får av oss:
- Möjlighet att engagera dig i en viktig samhällsfråga
- Introduktion och utbildning
- Stöd från handledare vid varje pass
- Kontinuerlig fortbildning
- Möjlighet att påverka och utveckla verksamheten
- Möjlighet att bidra till ökad medvetenhet om visselblåsning

Är du intresserad?
Om du är intresserad av uppdraget skicka e-post till oss senast 14 september. Berätta om dig själv, dina erfarenheter och varför du vill engagera dig, så hör vi av oss så snart vi kan. Om du har ytterligare frågor kan du höra av dig till Klara Edenmo Sandmark på 073-043 21 18 eller e-post.

Minsta insats:
4 till 6 timmar i månaden beroende på efterfrågan, exklusive utbildning, möten och handledning. 4–6 timmar motsvarar 2 pass.

När och var sker uppdraget?
Uppdraget är flexibelt och du har möjlighet att arbeta både hemifrån och från vårt kontor i Stockholm. Vare sig du arbetar hemifrån eller från vårt kontor kommer du ha kontinuerlig kontakt med handledaren.

Följ oss

Vill du veta mera?