Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies.
mic-1132528_1920.jpg

Internationella visselblåsardagen - Stärkt skydd för visselblåsare i praktiken

Flertalet korruptionsaffärer har kommit i dagens ljus tack vare visselblåsare som många gånger visat både mod och civilkurage genom att avslöja oegentligheter i en verksamhet eller på en arbetsplats. Men alla vågar inte blåsa i visselpipan då rädslan för repressalier är stor. Ibland är media den sista utvägen då alla andra vägar är uttömda. Den kommande lagstiftningen som bygger på ett EU-direktiv har som syfte att stärka skyddet för visselblåsare – men vad betyder det i praktiken? Vilka rättigheter och skyldigheter har man som arbetsgivare respektive –anställd och vad är medias roll och ansvar?

Den 23 juni uppmärksammar Transparency International Sverige den internationella visselblåsardagen genom ett websänt seminarium som diskuterar dessa frågor.

Deltar gör Lise Donovan, chefsjurist TCO, Jonas Stenmo, chefsjurist Almega och Clas Barkman, styrelseledamot i Publicistklubben och Reportrar utan gränser. Ulrik Åshuvud, ordförande TI Sverige modererar seminariet.

Datum och tid: 23 juni kl. 10-11
Plats: Online via Zoom

Anmäl dig senast 21 juni. Alla anmälda får anslutningslänk till seminariet en dag innan seminariet, dvs 22 juni.

Seminariet är kostnadsfritt och öppet för alla intresserade.

Följ oss

Vill du veta mera?